Sveriges lyxigaste hotell

Är du trött på att se fina och lyxiga bilder på hotell i annonserna, men sedan mötas av en betong och cement klump när du väl kommer till platsen? Att annonser är missvisande är inte speciellt ovanligt och förekommer ofta i samband med resor till utlandet. På bilderna får man se en klarblå pool som sträcker sig över hela hotellområdet. I matsalen är det dukat med vita dukar, kandelabrar och hotellpersonalen står stiligt på rad i sina snyggaste kläder. När du väl kommer dit är det dock en helt annan bild som du får se. Rummen är dubbelt så små och i matsalens fanns inte en skymt av varken dukar eller ljus.

Så, om det är detta du har tröttnat på ska du checka in den här listan. Här har vi nämligen samlat några av de hotell som anses vara de absolut lyxigaste hotellen i Sverige. Förvisso är det kanske skillnad att boka hotell i utlandet som i landet man bor i, men om du vill fly vardagen, åka på en romantisk övernattning eller bara behöver boende när du är på genomresa så är denna artikel för dig.

Grand hotel – På Grand hotel i Stockholm kan du uppleva lyx i världsklass. Här ligger rummen från 3 655 kronor/natt, men vill du njuta av den pampiga Bernadottesviten på 165 kvm får du allt punga ut med hela 35 000 kronor, också det gäller per natt. I priset ingår dock frukost och du har dessutom hela huvudstaden utanför ditt fönster.

Häringe slott – Modern design på klassiskt slottvis, är det ens möjligt? Ja, på Häringe slott så är det faktiskt det. Här ligger rummen på 2.215 kronor per natt och detta är också det billigaste alternativet. I priset ingår dock både frukost och en trerättersmiddag, så även om priset kan anses högt så får man en hel del för pengarna.

Kosta Boda Art Hotel – Kosta Boda Art Hotel ligger beläget i Småland och är ett hotell med en väldigt unik design. Här har man enbart använt sig av glas från Kosta Boda för att inreda precis hela hotellet, från topp till tå. En natt på detta hotell ligger på cirka 1795 kronor. I priset ingår frukost och även entré till hotellets mysiga spaavdelning med mängder av olika behandlingar.

Dorsia – I smeten av Göteborg hittar man det fantastiska hotellet Dorsia. Inredningen på hotellet får en att tänka på någon form av fantasi- eller sagovärld och allt är verkligen glatt och färgstarkt. Vill man spendera en natt på detta hotell är det ett frånpris på 2550 kronor som gäller och detta är för de minsta rummen. Sammanlagt har hotellet 38 stycken rum där alla rum har sin egen unika och personliga design.