Stilfull och lyxig hotellinredning

De allra flesta som bokar hotell är ute efter något som skiljer sig från det egna hemmet. Att bo på hotell är att unna sig lite extra lyx, ett miljöombyte och en paus i vardagen. Ett hotellrum ska kännas välkomnande och inbjudande med fräsch, genomtänkt och stilfull inredning. Det ska vara en plats där gästen kan koppla av mellan shoppingrundor, sevärdheter, strandhäng eller affärsmöten. Och även om undersökningar visar att just inredningen inte har högsta prioritet vid val av hotell, är det en icke desto mindre viktig del.

Eftersom så många olika människor, inte sällan från världens alla hörn, besöker ett hotell kan det vara klurigt att hitta en inredningsstil som tilltalar många – utan att för den sakens skull kännas blek och tråkig. Det kan också vara värdefullt att satsa på inredning som håller över tid utan att bli omodern alltför snabbt. Det är trots allt en stor investering att inreda ett hotell och det krävs både tid, pengar och mycket planering.

Satsa på detaljer

Likväl som ett hotell gärna ska ha en unik och personlig stil, ska det också vara tillräckligt neutralt för att falla väldigt många människor i smaken. Att inreda med skrikiga färger och billiga material är förmodligen inte att föredra. Det kommer alldeles säkert att locka en del gäster, men ett hotell som söker en bredare kundkrets bör kanske satsa på något lite mer återhållsamt. Det är alltid bra att ta hänsyn till storlek, ljusinsläpp och takhöjd i såväl de enskilda hotellrummen som de gemensamma ytorna i reception, restaurang, bar och övriga eventuella faciliteter. Ett hett tips är använda ljusa färger för att istället kunna ta ut svängarna lite mer när det kommer till detaljer. Små, enkla saker som är lätta att byta ut gör ofta underverk för ett rum och brukar vara mycket uppskattat hos gäster som inte sällan lägger märke till att extra tid och kärlek har lagts ned.

De kan vara lätta att glömma bort, men viktiga detaljer som olika slags belysning, badrumstillbehör och vilken typ av galgar som hänger i garderoben har en enorm betydelse för helhetsintrycket. Det är ofta de små sakerna som gör störst skillnad, och tack vare att intresset för interiör och design har vuxit så explosionsartat de senaste åren, finns det nu nästan oändligt mycket fint att välja emellan. Bara en så enkel sak som att byta ut handtag eller knoppar kan ge nytt liv åt en gammal och trött möbel. Kika på både loopar och handtag i finaste läder från Tärnsjö Garveri hos Barahandtag, det är en väldigt enkel och snabb förändring som faktiskt kommer att lyfta hela rummet. Och sist men inte minst – textilier är a och o. Satsa på varma och mjuka tyger av bra kvalitet i gardiner, mattor och handdukar. Byt ut kuddfodral och sängöverkast efter säsong och investera gärna i naturliga och hållbara material som ull och bomull. Medvetenhet om vikten av inredning och detaljer gör kort och gott stor skillnad, och är utan tvekan betydelsefullt för alla hotell – stora som små.