Är det gammaldags att bo på hotell?

I dag blir lägenheter som hyrs via Airbnb mer och mer populära. Oavsett om du bara vill ha en liten lägenhet till dig själv, eller ett stort hus för hela familjen, finns det något för dig. För många turister är det faktiskt extra värdefullt att inte känna sig som en turist. Genom att hyra en lägenhet i ett bostadsområde får man känna lite mer på vardagslivet i en stad. Du kan köpa mat i den lokala matbutiken, sitta i en park i flera timmar eller köpa blommor på gatan. Ja, egentligen nästan allt utom att teckna eget elavtal och renovera lägenheten. Men betyder detta att hotell är något gammaldags som inte är aktuellt längre?

Fördelar med att bo på hotell

Det finns naturligtvis fortfarande många fördelar med att bo på hotell. De viktigaste är kanske enkelhet och service. När du bor på hotell kan du bara ta med dig din tandborste och checka in. Du behöver inte tänka på att köpa sängkläder, tvål eller något annat sånt. När du ska åka vidare behöver du bara komma ihåg att packa dina saker och betala om du inte redan har gjort det.

Dessutom har du ofta tillgång till många olika extra tjänster när du bor på hotell. Att äta frukost på ett hotell är en upplevelse i sig, och är en jättebra start på dagen. Andra tider på dygnet kan du alltid få något litet att äta eller dricka på de flesta hotell.

Nackdelar med att bo på hotell

Det finns också några nackdelar med att bo på hotell, men samtidigt är de beroende på vem du är som gäst. För stora familjer är det ofta svårt att hitta hotellrum som är tillräckligt stora. Om du hittar ett riktigt stort rum eller flera rum med dörrar emellan kostar det ofta mer än en liknande lägenhet. Det är också svårt att laga egen mat på ett hotellrum. I många städer finns de flesta hotell antingen i centrum eller i typiska affärsområden. Det passar kanske inte alltid helt för turister, men detta är naturligtvis inget problem för affärsresande.

Pris är en generell nackdel med att bo på hotell. Vanligtvis är det lite dyrare att bo på hotell jämfört med i lägenheter, på vandrarhem eller liknande. Kom i håg att orsaken till detta är den extra servicen du får när du väljer att bo på ett hotell.

Hotell har fortfarande en plats när du planerar en resa

Med olika fördelar och nackdelar, beror det på själva resan om hotell blir rätt eller fel. Ska du på en kort resa och central övernattning är viktig är hotell ett bra val. Ska du däremot stanna länge i ett bostadsområde är det fint med de flexibla alternativ som finns.