Husdjur på hotell

En sak som många inte vet är att det oftast går alldeles utmärkt att ha med sig husdjur på hotell. Det allra vanligaste är att man har med sig hundar, men det går också bra att ha med sig katter. På vissa hotell får man betala extra för att ha med sig djur, och avgiften kan variera. På vissa ställen kostar det 100 kronor, andra gånger 200 kronor och i vissa fall kan man rent av behöva betala för varje djur man har med sig.

Att ha med sig till hotellet

När man ska bo på hotell med djur är det viktigt att man tar med sig de nödvändiga tillbehören djuret behöver. Vatten finns på rummet eller i korridoren, och ofta finns det också en matskål och en vattenskål på rummet. Man behöver dock ha med sig eget foder, en kattlåda och sand om man har katt, några filtar som djuret kan sova på och eventuellt några leksaker. Om man har hund är det också bra att ta med sig bajspåsar så att man kan plocka upp efter den.

Djuren på rummet

Om man ska bo på hotell med djur får man ofta bo i ett helt vanligt hotellrum som dock är avsatt speciellt till gäster som har djur. Detta för att allergiker inte ska få stora besvär. Man bör tänka på att man inte kan låsa hotellrummets dörr inifrån. Man kan låsa den så att den inte kan öppnas med handtaget från utsidan, men om man har en hund eller katt som är bra på att öppna dörrar kan det vara klokt att ha med sig ett dörrstopp att placera utanför dörren när djuret ska vara ensamt där. När man ska sova är det också bra att ha med ett snöre eller liknande att binda i dörrhandtaget och sedan i något inne på hotellet. På så sätt vet man att risken att djuret rymmer är minimal. Något som ofta saknas på hotell är en lite sopkvast med skyffel. Om man ska bo många nätter kan det vara bra att ta med en egen, speciellt om man har katt och kattsand. Det kan sprätta iväg ganska ordentligt och är inte så roligt att gå runt i. Om man har djur på rummet är det inte heller säkert att man vill att en städare går in dit.