Arbete i receptionen

På ett hotell finns det många olika arbetsuppgifter. Ett av de vanligaste arbetsområdena är att arbeta i receptionen. Det är här man tar hand om gästerna, bokar in dem och visar ett bra första intryck. Men hur ser dagen ut för en person som arbetar här?

Morgonpass

På morgonpasset börjar man ofta mycket tidigt. Man börjar dagen med att kontrollera vilka gäster som är kvar på hotellet, om någon har checkat ut med mera. Man tittar också om det har kommit in några bokningar, om några gäster ska checka ut och liknande. När detta är gjort håller man helt enkelt ordning i entrén. Man tar emot nya gäster, svarar på frågor och hjälper dem som vill checka ut.

Dagpass

Om man jobbar dag börjar man ofta omkring lunch. Det är ofta på det här passet man har mest att göra. Det är under eftermiddagen rum byts, och nya gäster kommer. Det är också många turister i rörelse och de kan komma in för att få vägbeskrivningar, se nyheter, få svar på frågor och en hel del annat.

Kvälls- och nattpass

Kvällspassen sträcker sig vanligen från klockan 18 till klockan 06:00 dagen därpå. Under natten är arbetspasset ofta relativt lugnt. Det handlar mest om att se till att receptionen ser bra ut. Då och då kan det komma in en sent ankommen gäst, eller någon som undrar över något och då får man svara på frågorna. Annars kan man passa på att fråga andra kollegor om de behöver hjälp eller liknande.