Det finns något för alla

En sak som är så bra med hotell är att det finns boenden som passar alla. Oavsett om man reser ensam, om man är ett par, ett kompisgäng eller en stor barnfamilj finns det hotell och rum som passar. Det finns också hotell för olika plånböcker. Några kostar flera tusen kronor per person och natt, medan man på andra hotell kan få ett dubbelrum för bara några hundra kronor per natt, inklusive frukost.

Oavsett om man vill bo i staden eller på landet kan man finna hotell som passar alla smaker. Om man är ett par fungerar ett dubbelrum, kompisgänget vill kanske ha en svit och den stora barnfamiljen med tonåringar kanske behöver flera så kallade ”connected rooms”. De här rummen är alltså rum som ligger vägg i vägg och som har en dörr mellan varje rum så man slipper gå genom korridoren. På så sätt kan tonåringarna få ett ”eget rum” dock inom räckhåll från föräldrarna.

När det gäller finns de också med olika teman. Några hotell vill bara ha äldre, lugna gäster, och tar inte in barnfamiljer, andra specialiserar sig främst på just barnfamiljer med lekrum, barnpooler och lekplats. Det finns också så kallade familjehotell där alla är välkomna, oavsett om man är pensionär, har barn eller reser på egen hand.

Även om man har djur som behöver följa med på resan är man välkommen på de allra flesta hotell. Det kan dock krävas att man hör av sig i förtid för alla hotell har inte obegränsat med just rum för djur. Det kan också kosta några kronor extra att checka in med djur men å andra sidan behöver man inte oroa sig för att skaffa djurvakt eller för att hund- eller kattdagiset inte ska ta väl hand om den lilla älsklingen.