Så gör du hotellvistelsen billigare

Funderar du på att boka hotell? Då vill du säkerligen komma undan så billigt som möjligt. Det finns hotell i Sverige så väl som i andra delar av världen, men priserna kan vara riktigt hutlösa ibland, även på det enklaste boendet. Vi vill att du ska lyckas få en så billig hotellvistelse som möjligt och vill därför dela med oss av våra bästa tips.

Det finns flera orsaker till att man vill ta in på hotell. Det kan t.ex. handla om att man vill besöka ett annat land eller område och behöver någonstans att bo, men det kan också handla om att man behöver en tillfällig bostad, t.ex. i samband med en flytt. Om du har bokat flyttstädning Lund eller på annan plats i Sverige vill du säkerligen inte befinna dig i hemmet medan personalen städar. En flyttstädning förenklar hela processen, men det kan vara skönt att få befinna sig på hotell under tiden man väntar på att flytta in i sin nya bostad. Orsakerna till att man vill bo på hotell är således både varierande och individuella.

Bästa hotell-tipsen

1. Jämför innan du bokar. Genom att använda dig av en jämförelsesajt kan du se till att få ner priserna en hel del. Jämförelsesidor ser till att hitta de billigaste hotellen i det område som du söker. Här kan du i många fall också boka dig ett rum direkt.

2. Res under lågsäsong för att få ner priserna så mycket som möjligt. Reser du under t.ex. skollov kommer du att få räkna med att priserna stiger ordentligt. Detta gäller både i länder som Spanien, Grekland och Turkiet, men även här i vårt avlånga land.

3. Kampanjer och erbjudanden är inte ovanliga i samband med hotell. Det finns många hotellkedjor som har riktigt bra erbjudanden som du kan ta del av. För att hitta till dessa är det dock rekommenderat att du besöker hotellets hemsida direkt.

4. Lyx behöver inte vara så dyrt som man kanske kan tro. Det är faktiskt relativt vanligt att många fyr- eller femstjärniga hotell har bra priser på sina rum. Även lyxiga hotell kan också ha rum över som de vill “bli av med” så fort som möjligt och därför väljer att sänka priserna.

5. Känns det surt att betala väldigt mycket för bara en hotellnatt? Då kan det faktiskt löna sig att bo på hotellet i två eller tre nätter istället. Detta är naturligtvis förutsatt att du vill stanna kvar och inte behöver förflytta dig eller resa vidare.

6. Använd en lågpriskalender för att få ner kostnaderna ännu mer. Många tror att en lågpriskalender bara är till för den som ska åka på chartersemester, men så är inte fallet. Du kan använda dig av en lågpriskalender för att se vilka dagar i veckan du kan få till det bästa priset.