Långtidsboende på hotell i Stockholm

Långtidsboende på hotell blir allt vanligare i takt med att bostadsbristen ökar. Det är ett utmärkt alternativ om man ska bo i en annan stad under några månader, eller medan man väntar på att nästa drömbostad ska dyka upp på kommande försäljning i Stockholm.

Många hotell började med långtidsboende under pandemin då man inte hade lika mycket gäster på resande fot som tidigare. Då det visade sig vara ett bra alternativ för många fortsätter många hotell att erbjuda långtidsboende. Allra helst i större städer där bristen är mest påtaglig, exempelvis som i Stockholm.

Anledning till långtidsboende på hotell

Det finns många anledningar till att man väljer ett långtidsboende på ett hotell. De två vanligaste är antingen jobb-relaterade eller att man nyligen sålt sin bostad men inte hittat ett nytt hem än.

Det är vanligt att man säljer sin bostad innan man hunnit hitta en ny. Medan man väntar på kommande försäljning stockholm har man ett rent och fräscht hotellrum till samma pris som om man skulle hyra in sig hos någon i andra hand. Speciellt om man bor i Stockholm där andra hands priser kan vara väldigt dyra. Drömmen är självklart att man hinner hitta en ny lägenhet innan dagen man själv ska ge ifrån sig sina nycklar, men faktum är att många står bostadslösa en period mellan flyttar. Dessutom behöver man ibland sälja innan man köper för att veta vad man har råd med. Så medan man väntar på kommande bostadsförsäljning i Stockholm kan man ta in på ett långtidsboende.

Reser man mycket i jobbet är hotell en vanligt företeelse. Ska man arbeta i en annan stad under några månader kan det även då kännas onödigt att hyra in sig i någon annans lägenhet eller vara inneboende. Speciellt om man gillar sitt eget utrymme. Då är ett långtidsboende på ett hotell perfekt, och går att hitta till samma priser som en vanlig månadshyra.

Faciliteter

Det bästa med att bo på ett hotell är att man kan nyttja hotellets alla faciliteter. Vad som ingår och erbjuds beror helt och hållet på vilket hotell du landar på. Frukostbuffé varje morgon, tillgång till gym, fritt wi-fi, städning och roomservice är bara några av de vanligaste faciliteterna som erbjuds.

Kostnad

Priset varierar beroende på hotell. Prisklassen är vanligtvis från 8000kr till 30000kr per månad, där det senare alternativet är på riktigt lyxiga hotell. Med andra ord kostar ett långtidsboende på hotell lika mycket som en vanlig månadshyra på många av hotellen.

Vänligen notera att man inte alltid kan avbryta en påbörjad månad på ett hotell. Kolla igenom avtalet innan för att veta vad som gäller på ditt långtidsboende. Även viktigt att hålla koll på vilket datum man senast ska säga upp sitt boende för att en ny månad inte ska starta.