Bjuden på hotellmiddag? Sminka dig rätt

Att äta middag på ett hotell kan vara väldigt lyxigt och en del besöker hotell enbart för att äta på hotellets restaurang. Men hur ska man förbereda sig inför hotellmiddagen? Om du är bjuden på hotellmiddag får du ett par tips angående hur du kan tänka inför förberedelsen inför middagen.

Klassiskt eller elegant?

Oavsett kön, bör du välja antingen en klassisk eller elegant stil om du är bjuden på hotellmiddag. Oftast är det nämligen någon av de två stilarna som folk väljer i den typen av sammanhang. Att välja en klassisk stil innebär att man håller sig till en enkel och lagom uppklädd stil som varken sticker ut åt det ena eller andra hållet. För män kan det innebära en skjorta med matchande jeans eller kostymbyxor i neutrala färger. För kvinnor kan det innebära en kjol eller långbyxor med en matchande blus i färger som mörkrött eller mörkblått. En elegant stil däremot brukar oftast innebära långklänning för kvinnor och helkostym för män. Vad man ska välja beror helt på i vilket sammanhang middagen ska äga rum och vad man känner sig bekväm med. En tumregel att förhålla sig till kan vara att klassiskt passar bäst i jobbsammanhang, medan elegant passar bäst för privata sammanhang så som dejter och högtider.

Välj rätt smink

Som kvinna finns det rätt eller fel när det kommer till smink inför en hotellmiddag. Det är viktigt att inte sminka sig allt för mycket då det kan ge fel intryck. Men man kan gärna lägga på en bronzer i lagom mängd då det får en att se lite fräschare ut. Å andra sidan bör man inte komma till hotellmiddagen helt osminkad. De flesta av besökarna lär vara både uppklädda och sminkade så det gäller att hålla samma stil om man vill ge ett gott intryck.