Välj rätt resväska för hotellet

Att bo på hotell är något som många uppskattar väldigt mycket. Orsakerna till varför man behöver bo på hotell under en period kan vara många. Det kan t.ex. handla om att du är på semester, men också att du är på jobbresa eller genomresa i landet. Hotell är dessutom utmärkta sätt för dig att fly vardagen och bli lite extra ompysslad med högklassig service.

För att du ska bli riktigt nöjd med din hotellvistelse gäller det att välja rätt boende. Här behöver du titta på vilken standard hotellet har, men också hur omgivningarna ser ut, om det finns restaurang och reception som är bemannad dygnet runt. Många av de här sakerna har du säkerligen redan koll på, men visste du att du även behöver checka av vad det är för väska som du har med dig? Valet av resväska kan nämligen påverka din vistelse mer än du tror.

Så väljer du rätt resväska

Hur kan egentligen valet av väska vara avgörande för hur bra man trivs på ett hotell? Väskan är väl ändå bara ett sätt att frakta sina saker? Nja, riktigt så enkelt är det faktiskt inte och det finns många aspekter att tänka på. Kom ihåg att välja din resväska med omsorg och hitta en som passar för just dig. Rekommenderat är att kolla online, där utbudet är större.

Hotell utan hiss – Ska du bo på ett hotell som saknar hiss behöver du anpassa väskan därefter. Satsa på en väska som är lätt att bära och som har ordentliga handtag eller axelrem. Att kånka upp en stor och tung resväska full med packning är inte speciellt roligt.

Hotell med små rum – Har du bokat ett hotell med mycket små rum kommer en stor väska att ta upp mycket plats. Se därför till att kolla upp hur många kvadratmeter som ditt rum består av innan du väljer vilken resväska du ska ta med dig. Välj t.ex. en hopfällbar väska om möjligheten finns.

Hotell utan bemanning – Om hotellet inte har vakt eller bemanning dygnet runt behöver du skydda dina saker lite extra. Satsa på en hård resväska med ett ordentligt lås så att du kan låsa in dina värdesaker. Detta gäller även för hotell som inte erbjuder säkerhetsskåp.