Mat och dryck när man bor på hotell

När man bor på hotell finns det ofta gott om mat och dryck att välja mellan. Många hotellrum har vattenkokare på rummet, och ibland finns det också en liten minibar med eller utan innehåll. Om det inte finns innehåll kan man med fördel köpa lite gott att lägga in där själv. Om det finns saker i minibaren är det bra att ta reda på vad sakerna kostar. Det kan ofta kosta en hel del. Om en butik finns i närheten kan man gå dit och köpa lite dricka, sallad och kanske lite bröd och äta när man vill.

Frukost

På de allra flesta hotell ingår det frukost. Allt som oftast är det en buffé man får ta del av. Den kan innehålla lite olika saker men det vanligaste är en så kallad kontinental frukost. Den innehåller ofta olika sorters bröd, ägg, och pålägg. Det finns ofta också varm mat som bruna bönor, äggröra, bacon och prinskorv.

Lunch

Till lunch kan man antingen äta något på hotellet, eller i närheten av det. Ofta har hotellet något café eller liknande där man kan köpa kaffe, läsk, olika smörgåsar och kanske mindre varma rätter.

Middag

Många som bor på hotell väljer att äta middag i restaurangen. Där finns ofta en större meny att välja bland med allt från sallader, till vegetariskt, fisk och kötträtter. Om man vill kan man också köpa med sig mat från stan och äta på hotellrummet. Man kan till exempel ta med en pizza och äta vid TV:n om man hellre vill det. Om man är ensam kan det ofta kännas bättre än att sitta själv vid ett bord i matsalen.