Hotell i Sverige

Från ishotellet i norra Sverige till Jumbostay vid Arlanda – Sverige har flera riktigt häftiga hotell. Vissa hotellrum använder lyxiga parfymer som si parfym eller choklad på kudden för att göra hotellnatten speciell. Men här en guide till dig som vill uppleva något mer speciellt under din hotellnatt.

Ishotellet i Jukkasjärvi

I Jukkasjärvi, som ligger i Kiruna kommun i Norrbotten, finns Ishotellet. Detta är ett hotell som är helt och hållet skapat av is och snö. Det finns flera sådana här ishotell runt om i världen, men hotellet i Sverige är ett av de största av den här sorten i hela världen. Allt är gjort av is och snö – och varje år så ändras inredning och design. Detta eftersom hotellet smälter bort när våren kommer. Det innebär att du kan återvända hit varje år och fortfarande få en helt ny upplevelse. Detta innebär även att hotellet är öppet endast från december till april.

Jumbostay Arlanda

Vid flygplatsen Arlanda utanför Sveriges huvudstad Stockholm ligger hotellet Jumbostay Arlanda. Här kan du sova i en äkta jumbojet – fast på marken istället för i luften. Hotellet ligger sex minuter från flygplatsen Arlanda, så det betyder att det är perfekt om du ska med ett flyg nästa dag. Du kan sova med en panoramavy eller eller i ett av rummen som ligger bak i flygplanet.

The Tree Hotel

The Tree Hotel är en samling oslagbara kreationer av trähus runt i skogen. En av en är en 4x4x4 meter kub gjord av speglar. Kuben är designad för att den ska passa väl in i skogen och därför är väggarna gjorda av speglar som reflekterar skogen runt omkring. Samtidigt har de som bor i kuben utsikt åt alla håll och kanter. Ett annat av rummen är The Bird’s Nest. Det ser helt enkelt ut som ett fågelbo och är gjort av kvistar. Stort är det även, det finns två stycken sovrum samt en dusch och en toalett. The Tree Hotel har även The Tree Cabin och The Ufo. Ufo huset är inspirerat av en ufo- landning. Rummet ser ut som ett rymdskepp. The Tree Cabin är som en plötslig kabin som plötsligt svävar upp ovanför skog och mark. Extra häftigt är det eftersom man går via en hög brygga emellan träden fram till hotellrummet. Alla olika hotellrum är ordinära och speciella hos The Tree Hotel.

Trollstubben, Lyrestad

I Lyrestad ligger en stor stubbe som ser ut som ett trolls lilla hus. Här kan man bo, eftersom det som kallas Trollstubben är ett hotell. Trollstubben tillhör Norrqvarn Hotell och Konferens. Trollstubben är en favorit hos såväl barn, vuxna och unga – alltså ett perfekt familjenöje för de äventyrslystna och nyfikna.

Hotell Utter Inn, Västerås

Med inspiration från vattenvarelsen uttern, har hotellet Utter Inn i Västerås gjort ett hotellrum som består av en 25 kvadratmeter stor hytt på en brygga som flyter. Men sovrummen, ja de hittar du tre meter under havsytan. Fina fisken, kan man verkligen säga att det här hotellrummet är.